Opcje drukowania:

Pancakes szpinakowo – proteinowe

Ilość porcji10 porcjiCzas Przygotowania3 minutCałkowity czas15 minut

 ½ szklanki mąki owsianej
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 2 szklanki szpinaku
 1 banan
 1 jajko
 1 szklanka mleka
 2 miarki odżywki białkowej *
 1 łyżeczka roztopionego oleju kokosowego
 1 szczypta soli
 sezonowe owoce
 *odżywkę białkową można zastąpić łuskanymi konopiami lub zwiększyć ilość mąki owsianej o 1 łyżkę
1

Mąkę przesiać wraz z proszkiem i solą. Umieścić wszystkie składniki w blenderze i zmiksować na gładko.

2

Na rozgrzaną patelnię wlać około 4-5 łyżek ciasta i smażyć na średnim ogniu aż pojawią się pęcherzyki powietrza.

3

Obrócić i smażyć kolejne kolejne 2-3 minuty. Odłożyć usmażonego pancakesa i robić to samo z pozostałym ciastem.

4

Przed podaniem udekorować świeżymi owocami.

Wartości odżywcze

Porcji 0