Piekarnik nastawić na temperaturę 170 °C z funkcją grzania góra - dół. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
W misce wymieszać ze sobą: płatki owsiane, cukier, mąkę, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i szczyptę soli oraz skórkę startą z cytryny
Masło rozpuścić i dodać do suchych składników . Sok z cytryny i miód również. Całość wymieszać na jednolitą gęstą masę. (najlepiej odczekać po wymieszaniu 5-10 min aż płatki wchłoną płyn - wtedy lepiej formuje się ciasteczka i nie rozpływają się podczas pieczenia)
Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na przygotowanej blaszce w dużych odstępach. ( ciasteczka rozchodzą się podczas pieczenia).
Piec 20 min aż będą złote. Wyjąć i ostudzić - wtedy dopiero ściągnąć z blachy.
Dowolnie udekorować. Ja udekorowałam roztopioną w mikrofali czekoladą oraz skórką z cytryny.
Porcji 25