Opcje drukowania:

Najzdrowsze masło świata

Ilość porcji1 porcja

 1 awokado
 sok z ½ cytryny*
 ¼ łyżeczki soli morskiej
1

Awokado przekrój w połowie, usuń nasiono. Wydrąż miąższ i umieść w malakserze.

2

Dodaj sok z połowy cytryny i sól. Całość zmiksuj na gładką masę.

3

*Sok z cytryny powoduje, że owoc nie ściemnieje, nada również wyjątkowy smak.
Do masła z avocado można  dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pietruszkę.
Wybieraj zawsze owoce z lśniąca skórką, bez plam. Jeżeli awokado jest twarde zostaw je na 1-2 dni w temperaturze pokojowej. Owoc ten szybko dojrzewa.
Udowodniono, że spożywanie pomidorów wraz z awokado  powoduje przyswajanie przez nasz organizm 4,5 raza więcej likopenu w nich zawartego.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('//wp-content/wf...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35