Ryż do sushi ugotować według instrukcji na opakowaniu. Ważne jest aby przed ugotowaniem kilkakrotnie wypłukać ryż z nadmiaru skrobi. Do gotowania najlepiej użyć wodę mineralną. W osobnym naczyniu połączyć ocet ryżowy, cukier i sól, następnie uzyskany sos dodać do ciepłego ugotowanego ryżu i dokładnie wymieszać. Całość przykryć folią spożywczą i wystudzić.
Maki z wędzonym łososiem, awokado, mango i ogórkiem - PYCHA!!!Na macie ułożyć listek nori, następnie zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi równo rozłożyć ryż do sushi pozostawiając na końcu około 2 cm wolnej przestrzeni co ułatwi sklejenie brzegów rolki. Krótszy bok z jednej strony posmarować serkiem śmietankowym i delikatnie równolegle wasabi. Na serek wyłożyć pokrojonego w paski grubości 1 cm wędzonego łososia, mango oraz paski zielonego ogórka i awokado. Całość zwinąć za pomocą bambusowej maty tak aby utworzyć wałek. Kroić co 3-4 cm.
Na macie ułożyć listek nori, następnie zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi równo rozłożyć ryż do sushi Podravka pozostawiając na końcu około 2 cm wolnej przestrzeni co ułatwi sklejenie brzegów rolki. Krótszy bok z jednej strony posmarować serkiem śmietankowym i delikatnie równolegle wasabi. Na serek wyłożyć pokrojonego w paski grubości 1 cm świeżego tuńczyka, awokado i paski zielonego ogórka. Całość zwinąć za pomocą bambusowej maty tak aby utworzyć wałek. Kroić co 3-4 cm.
Na macie ułożyć listek nori, następnie zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi równo rozłożyć ryż do sushi pozostawiając na końcu około 2 cm wolnej przestrzeni co ułatwi sklejenie brzegów rolki. Przykryć całość z góry folią spożywczą i odwrócić tak aby ryż dotykał maty bambusowej. Krótszy bok listka nori z jednej strony posmarować serkiem śmietankowym i delikatnie, równolegle wasabi. Na serek wyłożyć pokrojonego w paski grubości 1 cm wędzonego łososia, mango i paski zielonego ogórka. Całość zwinąć za pomocą bambusowej maty tak aby utworzyć wałek. Na kolejnym kawałku foli rozsypać czarnuszkę, ułożyć na niej wałek urumaki i równomiernie w niej obtoczyć. Kroić co 3-4 cm.
Na macie ułożyć listek nori, następnie zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi równo rozłożyć ryż do sushi pozostawiając na końcu około 2 cm wolnej przestrzeni co ułatwi sklejenie brzegów rolki. Przykryć całość z góry folią spożywczą i odwrócić tak aby ryż dotykał maty bambusowej. Krótszy bok listka nori z jednej strony posmarować serkiem śmietankowym i delikatnie, równolegle wasabi. Na serek wyłożyć pokrojonego w paski grubości 1 cm świeżego tuńczyka, mango i paski awokado. Całość zwinąć za pomocą bambusowej maty tak aby utworzyć wałek. Na kolejnym kawałku foli rozsypać jasny sezam, ułożyć na nim wałek urumaki i równomiernie w nim obtoczyć. Kroić co 3-4 cm.
Z ryżu uformować namoczonymi w wodzie dłońmi wałek długości około 4 cm i wysokości około 1,5 cm. Każdy kawałek z góry posmarować serkiem i wyłożyć na niego cienko pokrojonego tuńczyka tak aby przykrył ryż z góry.
Na macie ułożyć listek nori, następnie zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi równo rozłożyć ryż do sushi pozostawiając na końcu około 2 cm wolnej przestrzeni co ułatwi sklejenie brzegów rolki. Krótszy bok z jednej strony posmarować serkiem śmietankowym i delikatnie równolegle wasabi. Na serek wyłożyć pokrojonego w paski grubości 1 cm wędzonego łososia, mango i paski zielonego ogórka. Całość zwinąć za pomocą bambusowej maty tak aby utworzyć wałek. Kroić co 3-4 cm.