Opcje drukowania:

Najlepsza owsianka karaibska

Ilość porcji2 porcjeCzas Przygotowania15 minutCałkowity czas15 minut

 1 szklanka płatków owsianych górskich
 2 szklanki mleka kokosowego
 2 łyżki nasion Chia
 1 szczypta soli
 2 łyżki syropu klonowego
 1 garść migdałów
 1 garść pistacji
 1 garść rodzynek
 1 limonka
 2 banany
 1 łyżka oleju kokosowego
 1 łyżka cukru z palmy kokosowej
1

Płatki owsiane zalać mlekiem koksowym. Dodać szczyptę soli, syrop klonowy i nasiona Chia. Całość wymieszać i zagotować. Kiedy zacznie bulgotać zmniejszyć ogień i co jakiś czas mieszając gotować 15 minut. (jak owsianka zrobi się za gęsta można dodać wody lub mleka)

2

Na patelni rozgrzać olej koksowy i dodać do niego cukier z palmy kokosowej. Następnie dodać pokrojone w talarki  banany i smażyć je po 1 minucie z każdej strony.

3

Posiekać migdały i pistacje. Do owsianki skórkę oraz sok z ½ limonki - wymieszać.

4

Na talerze wykładać owsiankę, udekorować  posiekanymi migdałami, pistacjami, rodzynkami oraz karmelizowanymi bananami.

Wartości odżywcze

Porcji 2