Opcje drukowania:

Mus – krem z mango i marakui

Ilość porcji4 porcje

Składniki na 4 porcje:
 300 ml stałej części mleka koksowego dobrze schłodzonego
 4 łyżki cydru (można użyć białego wina, likieru cytrynowego, kokosowego lub pominąć)
 1 mango
 1 łyżka cukru pudru trzcinowego
 3 marakuje
 1 garść borówek
 świeża mięta
1

Mango obrać i zmiksować wraz z 1 marakują na gładki mus.

2

Stałą część mleka kokosowego ubić na sztywno. Dodać do niego cukier puder, cydr i mus z mango i marakui. Dobrze wymieszać.

3

Gotowy krem przełożyć do pucharków. Każdy udekorować połową miąższu marakui, borówkami i świeżą miętą. Podawać schłodzone.

Wartości odżywcze

Porcji 0