Opcje drukowania:

Muffinki z pomarańczą i krokantem

Ilość porcji12 porcji

 200 g mąki
 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
 ½ łyżeczki sody
 1 szczypta soli
 1 jajko
 150 ml soku z pomarańczy
 3 łyżki oleju
 5 łyżek krokantu orzechowego
1

Piekarnik nagrzać do temperatury 180 C. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami.

2

Mąkę wymieszać z proszkiem  pieczenia, sodą, solą, i krokantem.

3

W osobnej misce rozbełtać jajko, wymieszać z sokiem z pomarańczy, olejem.

4

Zawartość misek połączyć i mieszać aż powstanie gęste ciasto.

5

Ciasto wyłożyć do foremek i piec około 25 min.

6

Ja moje muffinki udekorowałam ubitą śmietaną kremówką i konfitura z brzoskwiniami lub sama konfiturą. Pasuje tu również posypanie tylko cukrem pudrem.

Wartości odżywcze

Porcji 12