Opcje drukowania:

"Motyle w brzuchu"

Ilość porcji1 porcja

 120 g miękkiego niesolonego masła
 180 g miałkiego cukru
 185 g mąki pszennej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia
 125 ml mleka
 2 jaja
do ozdoby
 serek waniliowy homogenizowany
 konfitura wiśniowa
(12 sztuk)
1

Piekarnik rozgrzać do temp 180C
Blaszkę do babeczek wyłożyć foremkami z papieru do pieczenia.
Masło, cukier, mąkę, mleko oraz jajka zmiksować na gładką masę.

2

Masę przelać do foremek w blaszce i piec przez 30 min aż się zarumienią.
Wystudzić.

Przygotowanie babeczkowych motylków
3

Ostrym nożem wyciąć w babeczkach niewielki, okrągły otwór. Wycięty kawałek babeczki przeciąć na pół. Do każdego otworu włożyć wg uznania serka waniliowego (w oryginalnym przepisie podaje się ubitą śmietanę), na wierzchu ułożyć łyżeczkę konfitury wiśniowej oraz dwie połówki wydrążonego wcześniej ciasta tak aby przypominały skrzydła motyla.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('//wp-content/wf...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35