Opcje drukowania:

Moja dieta czyli co jem na obiad

Ilość porcji1 porcja

 1 filet z piersi kurczaka
 słodka i ostra papryka w proszku
 sól i pieprz
 1 pomidor
 po kilka listków 3 gatunków sałat (ja użyłam: roszponki, sałaty rzymskiej i sałata radicchio)
 ½ papryki żółtej
 4 pieczarki
 ½ czerwonej cebuli
 chleb pełnoziarnisty (na zdjęciu przedstawiam wersję z chlebem pszennym)
 olej rzepakowy
 1 łyżka masła
Dressing: (wszystkie składniki wymieszać)
 1 łyżka miodu
 1 łyżka cytryny
 1 łyżka oleju rzepakowego
 1 łyżka musztardy francuskiej
 1 łyżka musztardy Dijon
 sól i pieprz
1

Filet z piersi kurczaka osuszyć ręcznikiem papierowym. Paprykę ostrą i słodką oraz olej wymieszać i natrzeć tym kurczaka.

2

Kurczaka smażyć na patelni teflonowej grillowej. Na osobnej patelni podsmażyć pieczarki na maśle (1/2 łyżki) oraz na kolejnej grzanki z chleba również z pozostałą ilością masła.

3

Sałatę poszarpać i ułożyć na talerzu. Na nią wyłożyć pokrojonego w ćwiartki pomidora oraz paski żółtej papryki i krążki czerwonej cebuli. Wszystko posolić i popieprzyć.

4

Na warzywa wyłożyć pokrojoną pierś kurczaka i podsmażone pieczarki. Ozdobić grzankami.

5

Całość polać przygotowanym dressingiem.

Wartości odżywcze

Porcji 1