Opcje drukowania:

Miska Mocy

Ilość porcji2 porcjeCzas Przygotowania15 minutCałkowity czas15 minut

 1 awokado
 ½ kalafiora
 100 g brukselki
 1 marchewka
 2 garście brązowych pieczarek
 4 garście jarmużu
 ¼ główki czerwonej kapusty
 ½ szklanki brązowego ryżu
 1 zielona cebulka
 4 łyżki bobu
Dressing
 ¼ szklanki mleka sojowego
 ¼ szklanki orzechów nerkowca
 1 łyżka octu balsamicznego
 1 łyżka rodzynek
 1 łyżeczka musztardy
1

Brązowy ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Kalafior i bób również ugotować. Jarmuż wrzucić do osolonego wrzątku na 2 minuty, następnie odcedzić i przepłukać zimną wodą. Odsączyć.

2

Brukselkę obrać z zewnętrznych liści i gotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru trzcinowego przez 5 minut. Odcedzić i przekroić każdą wpół.

3

Pieczarki pokroić na ćwiartki i smażyć na rozgrzanej patelni na 2 łyżkach wody przez 3 minuty. Po tym czasie dodać ½ łyżeczki curry. Całość smażyć jeszcze minutę. Odstawić.

4

Awokado pokroić w kostkę, marchewkę w paseczki, zieloną cebulkę posiekać, a czerwoną kapustę drobno poszatkować.

5

Wszystkie składniki dressingu zmiksować ze sobą tak aby utworzyły gładki sos.

6

Do misek wykładać na środek po połowie ugotowanego brązowego ryżu i dookoła niego kalafior, jarmuż, marchewkę, awokado, czerwoną kapustę, brukselkę, podsmażone pieczarki i ugotowany bób. Całość posypać zieloną cebulką i polać dressingiem.

Wartości odżywcze

Porcji 2