Opcje drukowania:

Marchewa czyli vegeciasto marchewkowe

Ilość porcji1 porcja

Składnik mokre:
 375 g marchewki, drobno startej (4 średnie sztuki)
 1 jabłko
 1 banan
 Skórka i sok z 1 cytryny
 ¾ szklanki soku z pomarańczy
 1 szklanka mleka kokosowego
 4 łyżki mielonego siemienia lnianego
 12 łyżek wody
 1 łyżka oleju kokosowego (można dodać inny olej roślinny)
Składniki suche:
 100 g mąki kokosowej
 175 g mielonych migdałów
 75 g mąki ryżowej (można zastąpić mąką owsianą, mielonym słonecznikiem lub wiórkami koksowymi )
 70 g  migdałów w płatkach
 100 g daktyli - posiekane w kostkę
 100 g żurawiny
 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 2 łyżki mielonego cynamonu
 1 łyżeczka suszonego imbiru
 1 szczypta soli
1

Piekarnik nastawić na temperaturę 180 C z funkcją grzania góra-dół. Foremkę o wymiarach 2o x 30 cm wysmarować tłuszczem.

2

Siemię lniane rozpuścić z 12 łyżkami wody. Odstawić.

3

Do jednej miski zetrzeć marchewkę  na tarce o drobnych oczkach. Banan i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do miski z marchewką. Następnie dodać namoczone siemię, mleko kokosowe, olej kokosowy, sok z pomarańczy oraz skórkę i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać.

4

W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki.

5

Zawartość obu misek połączyć i dobrze wymieszać. Wyłożyć do przygotowanej foremki. Piec 50-60 min do momentu kiedy patyczek włożony w ciasto będzie suchy.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('//wp-content/wf...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35