Opcje drukowania:

Lniana owsianka

Ilość porcji2 porcjeCzas Przygotowania10 minutCałkowity czas10 minut

 1 ½ szklanki  mleka migdałowego
 3 łyżki nasion chia
 2 łyżki siemienia lnianego
 3 łyżki wiórek kokosowych
 1 łyżka dowolnych orzechów
 szczypta cynamonu
 szczypta gałki muszkatołowej
1

W rondelku mieszamy ze sobą wszystkie składniki poza owocami - doprowadzamy do zagotowania.

2

Całość gotujemy aż zgęstnieje (jeżeli lubisz  owsianki bardziej rzadkie należy dodać więcej mleka lub wody)

3

Całość dekorujemy dowolną kombinacją owoców i posypujemy RAWNOLĄ.
https://kingaparuzel.pl/blog/neue/2017/01/rawnola/ - przepis TUTAJ

4

UWAGA! Taką owsiankę można przygotować nocą tzn. wystarczy wszystkie składniki umieścić w miseczce, wymieszać, a rano udekorować owocami.

5

To świetny pomysł na śniadanie do pracy - gwarantuję zainteresowanie i zazdrość kolegów  :)

Wartości odżywcze

Porcji 2