Kurczaka pokroić w paseczki o grubości 1 cm.
Ząbek czosnku rozetrzeć z solą i natrzeć nim mięso. Dodatkowo kurczaka oprószyć papryką i skropić oliwą – odłożyć na minimum 30 min.
Wszystkie składniki sosu Cezar wymieszać ze sobą i odstawić na czas przygotowania sałatki.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Kurczaka piec 10- 15 min po 5 min dodać ciabattę pokrojoną na grzanki i skropione oliwą.
Sałatę umyć, osuszyć i poszarpać rękami. Wymieszać ją z przygotowanym sosem. Dodać przekrojone w pół pomidorki koktajlowe, upieczonego kurczaka i grzanki. Całość dodatkowo oprószyć parmezanem.
można użyć dowolnej sałaty lub miksu sałat
sałatkę można wzbogacić o dowolne warzywa
do sosu można dodać 1 ząbek czosnku lub 3-4 fileciki anchovis
Ilość 1090 g
Porcji 3
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.