Kotlety z indyka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Do miseczki wlać 1 łyżkę oleju, 1 łyżkę soku z cytryny, wycisnąć przez praskę 1 ząbek czosnku. Doprawić sola i pieprzem. Kotlety umieścić na minimum 20 min w marynacie.
Groszek cukrowy i bób gotować przez 3 minuty we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzić przez sito i wrzucić do miski z zimną wodą z lodem. Zahartować. Odcedzić.
Rzodkiewkę i ogórek pokroić w plasterki, bób obrać. Zieloną cebulkę drobno posiekać, umyć kwiaty nasturcji.
Mięso smażyć na rozgrzanej patelni grillowej bez dodatku tłuszczu po 2-3 minut z każdej strony.
Przygotować dressing mieszając ze sobą 1 łyżkę oleju i soku z cytryny oraz sól i pieprz.
Na talerz wyłożyć przygotowane warzywa, całość skropić dressingiem, dodać pokrojonego w paski indyka oraz płatki nasturcji. Całość można dodatkowo opruszyć solą i pieprzem.
Porcji 0