Opcje drukowania:

Lekka sałatka wiosenna

Ilość porcji2 porcjeCzas Przygotowania10 minutCałkowity czas10 minut

 2 garście sałaty (ja kupuję 3 rodzaje sałat w Lidlu)
 1 papryka żółta
 1 garść pomidorków koktajlowych
 4 rzodkiewki
 ½ awokado
 1 garść jarmużu
 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
 2 łyżki orzechów pecan
 1 zielona cebulka
 sól i pieprz
Na dressing:
 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
 1 łyżeczka musztardy francuskiej
 3 łyżki soku z pomarańczy oraz jej skórka
 1 łyżeczka syropu klonowego
1

Wszystkie warzywa umyć i dowolnie pokroić. Podzielić na pół i umieścić na dwóch talerzach. Ja staram się nadawać im ciekawe kształty np. paprykę czy awokado wykrawam wyciskaczkami do ciastek.

2

Całość posypać ugotowaną kaszą jaglaną, orzechami i zieloną cebulką. Oprószyć solą i pieprzem.

3

Wszystkie składniki dressingu wymieszać ze sobą i polać nim przygotowana sałatkę.

Wartości odżywcze

Porcji 0


Ilość na porcję
Kalorie 288
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 20g31%
Węglowodany 21g8%
Białko 5.8g12%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.