W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej olej i masło.
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smaż, aż cebulka się zeszkli i nabierze rumianego koloru.
Posyp cebule słodką i wędzoną czerwoną papryką, zamieszaj. Dodaj pokrojoną w talarki kiełbasę i chwilkę smaż.
Następnie do garnka dodaj pokrojoną w kostkę: paprykę, pomidory, obrany ze skóry i bez gniazd nasiennych kabaczek oraz cukinię.
Całość duś na średnim ogniu około 15 min. Dopraw solą i pieprzem. Posyp zielona cebulką.
Jeżeli chcesz aby warzywa były bardziej miękkie zwiększ czas duszenia do 30 min. Ja lubię warzywa twarde i jędrne i proponowany przeze mnie przepis podaje moją ulubiona wersję.
Porcji 4