Opcje drukowania:

Kopytka, leniwe, kluski z sera – zwał jak zwał -wersja FIT

Ilość porcji2 porcje

Składniki na 2 porcje:
 250 g białego chudego sera twaróg
 ½ szklanki mąki pszennej razowej
 ¼ szklanki mąki kukurydzianej (może być kasza manna)
 1 łyżka oleju koksowego
 2 łyżki cukru z palmy kokosowej
 1 jajko
 1 szczypta soli
1

Twaróg wymieszać z jajkiem, solą,mąką pszenną razową i mąką kukurydzianą (tylko nie skrobią kukurydzianą!!!!).

2

Z masy twarogowej uformować wałek i kroić go pod kątem na 1 cm kluseczki. (gdyby masa źle się formowała należy podsypać stolnicę mąką)

3

Kopytka gotować w garnku z zagotowaną, osoloną wodą. Około 4 minut - do momentu kiedy wypłyną na powierzchnię.

4

Na patelni rozpuścić olej kokosowy. Kopytka polać tłuszczem i posypać cukrem z palmy kokosowej.

Wartości odżywcze

Porcji 2