Opcje drukowania:

Komosa i grillowane warzywa

Ilość porcji1 porcja

 ½ szklanki komosy ryżowej białej
 1 cukinia
 1 papryka czerwona
 1 papryka żółta
 1 zielona cebulka
 1 natka pietruszki
 1 ząbek czosnku
 sól i pieprz
 1 łyżka oleju kokosowego
1

Komosę przepłucz na sicie ciepła wodą, włóż do garnka i zalej 1 szklanką wody. Dodaj szczyptę soli i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 25 min.

2

Warzywa pokrój. Cukinię w talarki, czerwoną i żółtą paprykę w paseczki.

3

Na rozgrzanym oleju kokosowym smaż warzywa około 5 min, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek.  Pod koniec oprósz je solą, pieprzem oraz pokrojoną natką i zieloną cebulkę.

4

Dodaj ugotowaną komosę i całość smaż jeszcze 2 minuty.