Opcje drukowania:

kolorowa Pavlova

Ilość porcji1 porcja

 6 białek
 300 g miałkiego cukru
 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej (jeśli nie macie może być mąka ziemniaczana)
 1 łyżeczka białego octu winnego
 300 ml śmietany kremówki
 250 g serka mascarpone
 owoce sezonowe
1

Białka ubić na sztywno.
Pod koniec ubijania dodawać po łyżce miałkiego cukru, łyżeczkę skrobi kukurydzianej i łyżeczkę octu.

2

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Na papierze narysować okrąg, nieduży, dwadzieścia kilka cm średnicy.
Wyłożyć na niego masę białkową.

3

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika
i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 150 stopni.
Piec 1,5 godziny.
Studzić w uchylonym piekarniku.

4

Na przygotowany i wystudzony spód nałożyć masę przygotowaną z ubitej kremówki zmiksowanej z serkiem mascarpone i odrobiną cukru pudru.
Na sam koniec dodajemy sezonowe owoce. U mnie były to:
- brzoskwinie
- truskawki
- czereśnie
i kiwi.