Opcje drukowania:

Kinder Party – babeczki Marty

Ilość porcji12 porcji

Składniki suche:
 ¾ szklanki maki pszennej
 ¾ szklanki cukru
 ¼ szklanki kakao
 ¾ łyżeczki sody oczyszczonej
 ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
 ¾ szklanki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
Składniki mokre:
  szklanki maślanki lub kefiru
 ¼ szklanki gorącej kawy
 3 łyżki oleju
 1 jajko
 1 ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
 1 łyżeczka skórki z cytryny
Składniki na krem:
 230 g miękkiego masła
 2 szklanki cukru pudru
 2 łyżki mleka lub śmietanki
 zamiast mleka  sok z malin lub barwnik różowy w proszku
1

W jednej misce wymieszać wszystkie składniki suche. W drugiej misce wszystkie składniki mokre.

2

Połączyć obie miski wlewając mokre składniki do suchych. Wymieszać szybko i dokładnie.

3

Ciasto jest bardziej płynne więc nie należy się tym przejmować. Muffinki ładnie wyrosną.Ciasto należy przelać do wyłożonej papilotkami formy i piec 15-17 min w piekarniku nastawionym na temperaturę 180 C z funkcją grzania góra i dół.

4

Wystudzić.

Krem:
5

Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę, dodając stopniowo cukier puder.

6

Jeżeli krem jest za gęsty dodać mleko jeżeli za rzadki cukier puder.

7

Zabarwić krem sokiem malinowym lub barwnikiem spożywczym.

8

Muffinki ozdabiać kremem wyciskanym z rękawa cukierniczego. Ozdabiać żelkami, dropsami lub cukrowymi posypkami.Krem ten jest bardzo wytrzymały. Babeczki należy trzymać w chłodnym miejscu. Ja zrobiłam moje dzień wcześniej i pięknie się prezentowały drugiego dnia.

Wartości odżywcze

Porcji 12