Opcje drukowania:

Kasza manna na złoto z rabarbarem

Ilość porcji2 porcjeCzas Przygotowania10 minutCałkowity czas10 minut

składniki na kaszę
 1 szklanka mleka
 2 ½ łyżki kaszy manny
 szczypta soli
 ½ łyżeczka kurkumy
 1 łyżki syropu klonowego
 2 łyżki jogurtu greckiego
składniki na konfiturę z rabarbaru
 2 szklanki rabarbaru
 ¾ szklanka syropu klonowego
1

W rondlu zagotować mleko wraz z szczyptą soli, kurkuma i syropem. Dodać kasze. Cały czas mieszać do momentu aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Wymieszać z jogurtem. Przełożyć do miseczek.

Przygotowanie konitury z rabarbaru
2

Rabarbar pokroić w 1 cm kawałki włożyć do małego garnka wraz z syropem klonowym i gotować na średnim ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż owoce się rozpadną.

Podawać na ciepło lub zimno ze złotą kaszą manną.

Wartości odżywcze

Porcji 0