Opcje drukowania:

Kasza jaglana jak gotować?

Ilość porcji2 porcje

Składniki na 2 porcje:
 1 szklanka kaszy jaglanej1
 2 szklanki gorącej wody + woda do przepłukania kaszy
 sól himalajska
 1 łyżeczka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
Dodatkowo:
 1 łyżka miodu spadziowego
 świeże i mrożone owoce
 pistacje
1

Kasze jaglaną podprażyć w rondlu cały czas ją potrząsając, do momentu kiedy poczujemy orzechowy zapach. Należny uważać aby jej nie przypalić.

2

Kaszę przełożyć na sito i przelać wrzątkiem.

3

Ponownie włożyć ją do garnka i zalać 2 szklankami gorącej wody. Garnek przykryć pokrywką i kaszę gotować na małym ogniu, nie mieszając ok 15 minut - do momentu kiedy wchłonie płyn.

4

Na sam koniec dodać szczyptę soli i olej rzepakowy oraz miód (w wersji na słono miód pomijamy) i delikatnie mieszamy widelcem.

5

Kaszę podajemy ze świeżymi, mrożonymi owocami i dowolnymi orzechami.

Wartości odżywcze

Porcji 2