Opcje drukowania:

Karmelowy pudding chia

Ilość porcji4 porcjeCzas Przygotowania5 minutCałkowity czas8 godziny

Składniki na Chia Pudding
 ¼ szklanka nasion chia
 1 szklanka mleka migdałowego
 1 łyżki syropu klonowego
 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)
Składniki na wegański karmel
 ¼ szklanka oleju kokosowego
 ¼ szklanka syropu klonowego
 2 łyżki masła migdałowego
 1 szczypta szczypta soli
do dekoracji:
 banany i migdały
1

Wieczorem przygotować pudding chia poprzez wymieszanie wszystkich jego składników. Włożyć do lodówki i po 20 minutach ponownie zamieszać, aby nasiona nie opadły na dno.

2

Przygotowanie wegańskiego karmelu: w małym rondlu rozpuścić olej kokosowy i syrop klonowy, a następnie dodać masło migdałowe i sól.

3

Gotować chwilę aż całość zgęstnieje.

4

Pudding chia przełożyć do szklaneczek na wierzch wyłożyć wegański karmel i udekorować bananami i migdałami.

UWaga wartość kaloryczna policzona dla porcji puddingu chia z karmelem bez dodatków
Wartości odżywcze

Porcji 0


Ilość na porcję
Kalorie 356
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 29g45%
Węglowodany 21g8%

Błonnik pokarmowy 3.7g15%
Białko 4g8%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.