Opcje drukowania:

Kanapki z pastą z groszku i tuńczykiem

Ilość porcji2 porcjeCzas Przygotowania10 minutCałkowity czas15 minut

Składniki
 4 kromki chleba pełnoziarnistego
 1,50 szklanki mrożonego groszku
 2 łyżki oliwy z oliwek
 1 łyżki jogurtu greckiego
 szczypiorek
 1 puszka tuńczyka w oliwie
 1 marchewka
 sól i pieprz
1

Chleb zarumienić w opiekaczu lub na patelni.

2

Groszek ugotować w osolonej wodzie przez 4 minuty, a następnie odcedzić i natychmiast przelać zimną wodą.

3

Odcedzony groszek zmiksować z oliwą, jogurtem greckim i drobno posiekanym szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem.

4

Pastą posmarować kanapki, na wierzch wyłożyć kawałki tuńczyka oraz pokrojoną w cienkie paseczki (julienne) marchewkę .

Możliwości
5

zamiast groszku można użyć fasoli z puszki

6

zamiast tuńczyka można użyć szprotek w puszce lub wędzonego łososia

Wartości odżywcze

Porcji 0


Ilość na porcję
Kalorie 502
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 18.2g28%
Węglowodany 64g22%

Błonnik pokarmowy 15g60%
Białko 32.4g65%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('//wp-content/wf...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35