Opcje drukowania:

Kanapki z pastą z groszku i tuńczykiem

Ilość porcji2 porcjeCzas Przygotowania10 minutCałkowity czas15 minut

Składniki
 4 kromki chleba pełnoziarnistego
 1,50 szklanki mrożonego groszku
 2 łyżki oliwy z oliwek
 1 łyżki jogurtu greckiego
 szczypiorek
 1 puszka tuńczyka w oliwie
 1 marchewka
 sól i pieprz
1

Chleb zarumienić w opiekaczu lub na patelni.

2

Groszek ugotować w osolonej wodzie przez 4 minuty, a następnie odcedzić i natychmiast przelać zimną wodą.

3

Odcedzony groszek zmiksować z oliwą, jogurtem greckim i drobno posiekanym szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem.

4

Pastą posmarować kanapki, na wierzch wyłożyć kawałki tuńczyka oraz pokrojoną w cienkie paseczki (julienne) marchewkę .

Możliwości
5

zamiast groszku można użyć fasoli z puszki

6

zamiast tuńczyka można użyć szprotek w puszce lub wędzonego łososia

Wartości odżywcze

Porcji 2