Opcje drukowania:

Jagodowa gryczanka ?

Ilość porcji1 porcjaCzas Przygotowania5 minutCałkowity czas5 godziny

 3 łyżki kaszy gryczanej niepalonej (białej)
 1 szklanka wody
 1 łyżka soku z cytryny
 ½ banana
 ½ szklanki jagód
 ¼ szklanki mleka migdałowego
 1 łyżeczka nasion chia
 dodatki: świeże sezonowe owoce, pyłek pszczeli
1

Kaszę gryczaną niepaloną (białą) zalać na noc wodą z 1 łyżką cytryny, aby aktywować ziarna.

2

Na drugi dzień rano kaszę odcedzić i przepłukać na sicie. Odsączyć i umieścić w misie blendera lub rozdrabniacza.

3

Dodać do kaszy  mleko migdałowe, połowę banana, jagody i nasiona chia – całość zblendować.

4

Gryczankę udekorować dowolnymi, sezonowymi owocami.

Wartości odżywcze

Porcji 0