Kasze jaglaną umieścić w rozdrabniaczu lub młynku do kawy i zmiksować -ma przypominać mąkę.
W rondelku rozpuścić olej kokosowy i na nim podsmażyć proso przez z 3-4 minuty.
Następnie dodać mleko i wodę oraz szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez 15-20 minut. Od czasu do czasu mieszać.
Całość powinna mieć konsystencją owsianki. Na koniec dosłodzić syropem z agawy. Przełożyć do miseczek. Owoce wykładać na jaglankę.
jaglankę zna łatwo modyfikować poprzez dodanie do niej np. kakao, pasty sezamowej czy masła orzechowego, skórki z pomarańczy czy cytryny
Ilość 980g
Porcji 0
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.