Opcje drukowania:

Fusilli ze szpinakiem i moja wygrana

Ilość porcji1 porcja

 200 g makaronu razowego fusilli
 400 g świeżego szpinaku
 1 cebula
 2 ząbki czosnku
 2 garście groszku zielonego
 ser Pecorino
 świeża bazylia
 sól i pieprz
 gałka muszkatołowa
 olej rzepakowy
1

Szpinak umyj i osusz, z blanszuj go we wrzątku przez około 30 sekund a następnie szybko przełóż do miski z zimna woda i lodem.

2

W mocno osolonym wrzątku ugotuj makaron al dente.

3

Na rozgrzana patelnie wylej olej, a następnie szybko obsmaż pokrojona w talarki cebulę i zmiażdżony czosnek.

4

Dodaj szpinak, groszek oraz odcedzony makaron i wszystko dokładnie wymieszaj doprawiając świeżo zmieloną sola, pieprzem i gałka muszkatołową.

5

Podawaj z serem Pecorino (można zastąpić parmezanem) i świeżą bazylią.