Opcje drukowania:

Fit jabłka faszerowane – kruszonką

Ilość porcji6 porcji

 6 jabłek (ja użyłam odmiany Jonagold)
 75 g mąki orkiszowej
 35 g mielonych migdałów
 50 g cukru z palmy kokosowej (można użyć trzcinowego lub miodu)
 60 g oleju kokosowego
 10 g płatków owsianych błyskawicznych
 10 g migdałów  w płatkach
 1 łyżeczka cynamonu
1

Jabłka umyć i wydrążyć gniazda nasienne. Piekarnik nastawić na temperaturę 180 º C z funkcją grzania góra - dół.

2

Do naczynia żaroodpornego powkładać wydrążone jabłka.

3

Przygotować kruszonkę mieszając wszystkie składniki ze sobą. Kruszonką nadziewać wydrążone jabłka.

4

Piec w piekarniku około 30-40 minut. Podawać najlepiej letnie jabłka lekko oprószone cukrem pudrem  z jogurtem wymieszanym z miodem i ziarenkami wanilii.

Wartości odżywcze

Porcji 0