Opcje drukowania:

Fit ciasto z mąki kokosowej

Ilość porcji13 porcjiCzas Przygotowania15 minutCzas pieczenia25 minutCałkowity czas40 minut

 6 jajek rozm M
 ½ szklanki mąki kokosowej
 ¼ szklanki oleju kokosowego roztopionego lub oliwy z oliwek
 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
 2 łyżeczki proszku do pieczenia*
 świeże maliny
 * proszek do pieczenia bezglutenowy - do kupienia w sklepie ze zdrową żywnością.
1

Piekarnik  nastawić na temperaturę 160 ºC funkcja grzania termoobieg. Formę o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Jajka ubijać wraz z miodem około 10 minut za pomocą miksera. Cały czas ubijając dodać olej.

3

Mąkę przesiać wraz z proszkiem i dodać do masy jajecznej - dokładnie wymieszać aż wszystkie składniki się połączą - ciasto ma przypominać konsystencją budyń.

4

Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyłożyć na wierzch maliny i piec 25-30 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony w środek jest suchy.

Wartości odżywcze

Porcji 13