Opcje drukowania:

FIT ciastka CHOCO

Ilość porcji10 porcjiCzas Przygotowania10 minutCzas pieczenia13 minutCałkowity czas30 minut

 ¼ szklanki oleju kokosowego
 ¾ szklanki cukru koksowego
 2 jajka
 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
 3 łyżki mąki kokosowej
 ¼ szklanki kakao
 ¼ łyżeczki sody
 1 szczypta soli
 50 g gorzkiej czekolady
1

Piekarnik nagrzać do temperatury 180 º C z funkcją grzania góra- dół. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem.

2

W misce za pomocą miksera utrzeć olej kokosowy z cukrem kokosowym i ekstraktem waniliowym przez 3-4 minuty.

3

Czekoladę posiekać w drobną kostkę.

4

Do masy dodawać stopniowo po jednym jajku za każdym razem miksując kolejną minutę.

5

W osobnej misce wymieszać  mąkę kokosową, sól, sodę i kakao.

6

Suchą mieszankę  dodać do masy z jajkami. Całość dobrze wymieszać do połączenia składników.

7

Do masy dodać pokrojoną czekoladę i całość ponownie wymieszać.

8

Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i wykładać w dużych odstępach na przygotowaną blachę.

9

Piec 12 -14 minut. Wyjąć i ostudzić.

Wartości odżywcze

Porcji 0