Opcje drukowania:

farsz IDEALNY do pierogów

Ilość porcji1 porcja

Ciasto
 3 szklanki mąki (używam pasty flour lub polskiej mąki wrocławskiej)
 1 szklanka gorącej wody
 1 jajko
 ¾ łyżeczki soli
 1 łyżeczka oleju
Nadzienie serowe
 250 g mascarpone
 2 łyżki cukru
 1 łyżka soku z cytryny
Nadzienie owocowe
 borówki
 maliny
Ciasto
1

Wszystkie składniki umieścić w misie robota i wyrobić (na najwolniejszych obrotach); można oczywiście metodą ręczną.

Nadzienie serowe
2

Wszystkie składniki wymieszać.

pierogi
3

Ciasto rozwałkować, minimalnie podsypując mąką, na grubość około 2 mm. Wycinać z ciasta krążki, na nich układać czubatą łyżeczkę do wyboru owoce lub nadzienie serowe w środek wkładając malinę, sklejać.

4

Gotować w lekko osolonej wodzie, około 2 minut od wypłynięcia. Podawać z ulubionymi dodatkami (u mnie był to cukier i śmietanka 30%).