Opcje drukowania:

Eton Mess z ananasem i bazylią

Ilość porcji10 porcji

 1 świeży ananas
 10 łyżek brązowego cukru
 1 krzaczek bazylii
 300 ml śmietany kremówki
 400 g jogurtu greckiego
 sok i skórka z limonki
 2 łyżki miodu
 płatki kokosa (można zastąpić wiórkami kokosowymi)
 25 sztuk bezików
1

Ananas obrać i pokroić w kostkę.

2

Śmietanę ubić na sztywno. Dodać miód, soki i skórkę z limonki oraz jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać.

3

Cukier brązowy zblendować z listkami bazylii.

4

Do miski z kremem dodać 2/3 kawałków bez (jeżeli są duże połamać je). Wszystko wymieszać.

5

Do dużego naczynia lub kilku mniejszych wykładać w kolejności: krem śmietanowo-jogurtowy, kawałki ananasa, cukier z bazylią, krem-ananas-cukier kawałki bezy. Posypać wiórkami kokosu.

Wartości odżywcze

Porcji 10