Słonecznik wraz z pestkami dyni i wiórkami kokosowymi, solą i cukrem kokosowym drobno zmiksować.
Dodać mąkę kokosową i całość wymieszać.
Roztopiony olej kokosowy wymieszać z tahini. Masę dodać do mieszanki z ziarnami i całość dokładnie zmiksować.
Czekoladę pokroić na drobne kawałki dodać ją do masy i wymieszać.
Całość przełożyć do foremki o wymiarach 20 x 20 cm wyłożonej folia spożywczą. Batony włożyć na godzinę do lodówki. Przed podaniem pokroić na dowolne kształty.
słonecznik i dynię można zastąpić dowolnymi orzechami
wiórki kokosowe i mąkę kokosową można zastąpić płatkami owsianymi
tahini można zastąpić dowolnym masłem orzechowym
cukier kokosowy można zastąpić miodem, syropem klonowym lub cukrem trzcinowym
Porcji 0