Opcje drukowania:

Domowe musli

Ilość porcji1 porcja

 100 g płatków jęczmiennych
 100 g płatków żytnich
 150 g płatków owsianych błyskawicznych
 2 łyżki otrąb pszennych
 3 łyżki siemienia lnianego
 2 łyżki nasion chia
 2 łyżki nasion słonecznika
 2 łyżki pestek dyni
 125 g suszonych owoców (ja użyłam żurawiny, śliwek, jabłek, owoców goji)
 100 g dowolnych orzechów (ja użyłam brazylijskich i migdałów)
 2 łyżki cynamonu
1

Piekarnik nastawić na temperaturę 180 °C z funkcją grzania góra -dół. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Wszystkie rodzaje płatków wymieszać wraz z otrębami i przełożyć na przygotowaną blachę. Piec w piekarniku przez około 10 minut od czasu do czasu mieszając aż nabiorą złotego koloru. Wyjąć z pieca i ostudzić.

3

Wystudzane płatki wymieszać z pozostałymi składnikami. Orzechy można posiekać na mniejsze kawałki.

Możliwości:
4

- domowe musli można wzbogacić o kawałki gorzkiej czekolady,wiórki kokosowe,

5

- można użyć dowolnych suszonych owoców np. bananów, moreli, daktyli, rodzynek

6

- polecam dodanie skórki z pomarańczy i dowolnych przypraw np. wanilii, imbiru, kardamonu.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('//wp-content/wf...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35