Opcje drukowania:

Domowe mleko migdałowe

Ilość porcji1.5 porcji

 1 szklanka migdałów
 4 daktyle suszone
 1 ½ litra wody mineralnej niegazowanej
 woda do namoczenia
1

Migdały namoczyć przez noc w wodzie. Przed użyciem odcedzić.

2

Migdały wraz z daktylami i wodą zmiksować za pomocą blendera o dużej mocy. Tak aby całość była gładka i kremowa.

3

Mleko przelać przez sito wyłożone gęsto sterylną pieluchą. Przelać do butelki i włożyć do lodówki.

Możliwości:
4

mleko można wzbogacić o dowolne przyprawy tj: wanilia, kardamon, cynamon

5

mleko można przygotować z dowolnych orzechów np. włoskich, laskowych czy brazylijskich

6

mleko należy przechowywać w lodówce do 4-5 dni

7

UWAGA: jeżeli chcemy aby mleko było białe należy migdały obrać ze skórki po namoczeniu przed miksowaniem

Wartości odżywcze

Porcji 1.5