Opcje drukowania:

Dip, salsa i humus czyli pomysł na urodziny

Ilość porcji1 porcja

Salsa MANGO - AVOCADO
 1 duże mango
 1 avocado (najlepiej odmiana Hass)
 1 limonka
 1 pęczek koperku
HUMMUS
 1 puszka ciecierzycy
 3 ząbki czosnku
 2 łyżki tahini (pasty sezamowej)
 1 łyżka soku z cytryny
 1 szczypta płatków chili
 sól i pieprz
 1 oliwa z oliwek
Dip SZPINAK - FETA
 200 g sera feta
 200 g sera śmietankowego
 2 garście szpinaku baby
 1 cebula dymka
 sól i pieprz
Salsa MANGO - AVOCADO
1

Mango i awokado obierz, usuń pestki, pokrój w kostkę

2

Całość skropić sokiem z limonki, dodać siekany koperek i wymieszać

HUMMUS
3

Ciecierzycę odcedzić na sicie, a następnie zmiksować na gładki krem.

4

Dodać do niej wyciśnięty przez praskę czosnek, pastę tahini oraz sok z cytryny i sól.

5

Cały czas wlewając cienką stróżką oliwę miksować do uzyskania aksamitnego kremu. Podawać posypane płatkami chili.

Dip SZPINAK - FETA
6

Ser feta i śmietankowy oraz szpinak zmiksować na gładki krem.

7

Doprawić solą i pieprzem oraz drobno posiekaną zieloną cebulką.