Opcje drukowania:

DESERnik mango bez sera i pieczenia

Ilość porcji2 porcje

Składniki: (na 2 porcje)
 1 szklanka orzechów nerkowca
 1 mango
 2 łyżki miodu
 1 jogurt naturalny
 1 skórka z limonki
 1 granat
 1 garść pistacji
1

Orzechy namoczyć ciepłą wodą - kilka godzin, tak aby woda je przykryła. Najlepiej dzień wcześniej.

2

Obrać mango. Pokroić w kostkę. Orzechy wraz z wodą i mango zmiksować na gładki, aksamitny krem. Można osłodzić łyżką miodu.

3

W osobnej miseczce wymieszać jogurt, miód, skórkę z limonki.

4

Do pucharków wlać masę "serową" powstałą z orzechów, na nią masę jogurtową. Udekorować granatem i siekanymi pistacjami. Schłodzić.

Wartości odżywcze

Porcji 2