Opcje drukowania:

Deser z kremem pomarańczowym

Ilość porcji7 porcji

Krem
 6 żółtek
 125 g cukru
 sok z 2 pomarańczy
 1 łyżka mąki ziemniaczanej
 200 g masła
 starta skórka jednej pomarańczy
Deser
 krem pomarańczowy wg przepisu powyżej
 herbatniki maślane lub inne dowolne kruche ciastka
 400 g jogurtu naturalny
 1 dojrzałe mango
Krem
1

Żółtka połączyć z sokiem z pomarańczy i cukrem i dokładnie wymieszać, a następnie ubić trzepaczka na puszysty krem.

2

Do utartych żółtek wsypać przez sitko mąkę ziemniaczaną.

3

Masło posiekać nożem, dodać do kremu razem ze skórką pomarańczową. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać.

4

Masę przelać do rondla i delikatnie podgrzewać tak długo aż zgęstnieje do konsystencji gęstego kremu i przestudzić.

Deser
5

Herbatniki pokruszyć na drobne kawałki i wyłożyć nimi dno szklaneczek

6

Na nie umieścić krem pomarańczowy, ponownie herbatniki i znowu krem.

7

Na samą górę wyłożyć jogurt naturalny  i pokrojone w kostkę mango.

8

Schłodzić lub jeść od razu :)

Wartości odżywcze

Porcji 0