Opcje drukowania:

Czekoladowy mus jogurtowy z owocami

Ilość porcji3 porcjeCzas Przygotowania10 minutCałkowity czas1 godz.

 400 g jogurtu greckiego
 ½ szklanka masła orzechowego
 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100g)
 1 łyżeczka oleju kokosowego
 4 łyżki syropu klonowego
do dekoracji:
 dowolne owoce
 kleks jogurtu
1

W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i olej kokosowy. (można też w mikrofalówce w odstępach 3 x 30 sekund) Przestudzić.

2

W oddzielnej misce wymieszać jogurt, syrop klonowy i masło orzechowe, aż będzie gładka masa. Następnie stopniowo wlewać cały czas mieszając wystudzoną czekoladę.

3

Masę przelać do pucharków i schłodzić w lodówce. Przed podaniem dowolnie udekorować.

Wartości odżywcze

Porcji 3