Dzień wcześniej wymieszać jogurt z miodem i skórką z pomarańczy. Całość przełożyć na sito wyłożone gazą i umieszczone nad miską.
Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc – im dłużej tym krem będzie bardziej gęsty.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 º C z funkcją grzania góra-dół.
Na blachę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papier do pieczenia. Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce (3 x po 30 sekund) lub w kąpieli wodnej.
Do miski przesiać mąkę, sól i sodę oczyszczoną. Odłożyć na bok.
W osobnej misce zmiksować blenderem banan, mleko kokosowe, cukier i olej. Dodać do mokrej mieszanki przesianą mąkę – wymieszać. Następnie dodać roztopioną czekoladę. Całość wymieszać do dobrego połączenia składników.
Do masy dodać posiekane orzechy lub czekoladę. Ciasto przelać do przygotowanej formy i włożyć do piekarnika na 35 minut. Wyjąć i ostudzić
Z ciasta wycisnąć krążki (można je dodatkowo nasączyć sokiem z pomarańczy – choć to nie konieczne gdyż Brownie jest już wilgotne) lub bezpośrednio na nie wykładać jogurtowy krem.
Całość oficie oprószyć kakao i posypać różowym pieprzem posypać. Udekorować kawałkami świeżych pomarańczy.
Porcji 7