Opcje drukowania:

Czekoladowa gryczanka

Ilość porcji1 porcja

 ½ szklanki kaszy gryczanej niepalonej (białej)
 woda
 1 łyżka soku z cytryny
 1 banan
 1 łyżka karobu
 ½ szklanki mleka migdałowego
 2 łyżki rawnoli
 1 marakuja
 1 łyżka kruszonych ziaren kakaowca
 ½ łyżeczki cynamonu
1

Kaszę gryczaną niepaloną (białą) zalać na noc wodą z 1 łyżką cytryny aby aktywować ziarna.

2

Na drugi dzień rano kaszę odcedzić i przepłukać na sicie. Odsączyć i umieścić w misie blendera lub rozdrabniacza.

3

Dodać do kaszy karob, mleko migdałowe, połowę banana i cynamon - całość zblendować.

4

Masę przelać do miski i udekorować pozostałym bananem, miąższem marakui oraz rawnolą i kruszonymi ziarnami kakaowca.

Możliwości:
5

karob można zastąpić kakao

6

gryczankę można wzbogacić o połówkę awokado i suszone daktyle

Wartości odżywcze

Porcji 1