Opcje drukowania:

Cytrynowe babeczki Marty

Ilość porcji12 porcji

 100 g miękkiego masła
 100 g twarogu
 skórka starta z cytryny
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 ½ łyżeczki sody
 125 g mąki
 2 jajka
 130 g cukru
 1 szczypta soli
Składniki na krem cytrynowy:
 40 g miękkiego masła
 80 g serka mascarpone lub serka śmietankowego
 120 g cukru pudru
 skórka starta z cytryny i limonki
Babeczki:
1

Foremkę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Piekarnik nastaw na temperaturę 180 C z funkcja grzania góra-dół

2

Masło ucieraj z cukrem,, serem, jajkami i skórką z cytryny na puszystą masę (ok 6-7 min).

3

Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, sodą i szczypta soli do masy maślano - jajecznej i szybko wymieszaj.

4

Ciasto wyłóż do przygotowanej for y na muffinki i piecz ok 25 min. Wystudź.

Krem cytrynowy:
5

Wszystkie składniki kremu wymieszaj razem i wstaw do lodówki na 15 min.

6

Wystudzone babeczki dekoruj kremem cytrynowym, malina i miętą.

Wartości odżywcze

Porcji 12