Opcje drukowania:

Cieciorka z Woka

Ilość porcji2 porcje

 1 czerwona papryka
 1 żółta papryka
 1 zielona papryka
 3 ząbki czosnku
 1 czerwona cebula
 1 puszka ciecierzycy
 1 szklanka bulionu warzywnego
 kilka różyczek kalafiora
 szczypiorek
 1 łyżka oliwy z pestek winogron
 przyprawy: sól, pieprz i słodka papryka
1

Na rozgrzanym woku podsmażamy pokrojoną piórka cebulę, czosnek, pokrojone w kostkę papryki i kalafior. Kiedy warzywa ładnie się zarumienią dodajemy bulion i dusimy aż warzywa będą miały odpowiednią twardość. Czekamy aż cały płyn odparuje.

2

Kiedy cały płyn odparuje dodajemy cieciorkę (przepłukaną i odsączoną na sitku ), ulubione przyprawy - (ja dałam słodką paprykę i trochę świeżo zmielonego pieprzu) i chwile podgrzewamy na woku. Na koniec dodajemy szczypiorek i gotowe:)

Wartości odżywcze

Porcji 2