Do letniego mleka dodać drożdże, 2 łyżki mąki i łyżeczkę cukru. Odstawić na 10 minut.
Pozostałą mąkę i sól przesiać do miski, dodać wyrośnięty zaczyn, cukier i roztopione masło. Całość ugniatać do momentu w którym ciasto będzie gładkie i lśniące. Ciasto odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
Przygotować krem kokosowy: Żółtka utrzeć z cukrem przez około 5 minut, następnie dodać mleko i wiórki kokosowe i kardamon. Całość dobrze wymieszać.
Piekarnik nastawić na temperaturę 180 ºC z funkcją grzania góra-dół. Blachę do pieczenia o wymiarach 28 x25 cm wyłożyć papierem.
Śliwki umyć i usunąć pestki. Posypać łyżką cynamonu.
Przygotować kruszonkę: W rondelku rozpuścić masło, zdjąć z ognia - dodać mąkę i cukier. Całość włożyć do lodówki.
Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozwałkować i włożyć do przygotowanej foremki, następnie wyłożyć krem kokosowy a na niego śliwki pokrojone w ćwiartki. Całość posypać kruszonką. Piec 40 - 50 min lub do momentu kiedy patyczek włożony w ciasto pozostaje suchy.