Opcje drukowania:

Ciasto z żółtek

Ilość porcji1 porcja

 15 żółtek
 1 szklanka cukru
 100 ml ciepłej wody
 1 ⅓ szklanki mąki
 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
 ½ łyżeczki soli
 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
 1 skórka starta z jednej cytryny
 1 konfitura malinowa
 owoce
1

Żółtka ucieraj z cukrem za pomocą miksera na biała puszystą masę ok 7 min.

2

Dolewaj cały czas miksując ciepłą wodę - miksuj jeszcze ok 2 min. dodaj skórkę z cytryny.

3

Do masy z żółtek dodaj przesianą z proszkiem do pieczenia i solą mąkę. Wszystko wymieszaj aby miało gładką, jednolita konsystencje.

4

Przelej ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia  formy o średnicy 28 cm i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 175C z funkcją grzania góra-dół około 40 min lub do momentu kiedy wykałaczka umieszczona w cieście jest sucha.