Opcje drukowania:

Ciasto maślane z owocami

Ilość porcji1 porcja

(na tortownice o średnicy 24 cm)
WAŻNE ABY SKŁADNIKI MIAŁY TEMPERATURĘ POKOJOWĄ
 250 g masła
 1 szklanka cukru pudru (następnym razem użyję ciut więcej)
 2 łyżeczki esencji waniliowej
 3 jaja
 2,50 szklanki maki wymieszanj z 1pełna łyżeczka proszku do pieczenia
  szklanka mleka
 maliny (mogą być mrożone)
1

Miękkie masło, cukier i ekstrakt z wanilii ucierać mikserem aż uzyskamy puszysta masę.

2

Pod koniec ucierania dodawać po jednym jajku miksując za każdym razem do idealnego połączenia składników.

3

Dodać połowę mąki do masy maślanej - wymieszać. Dodać połowę mleka- wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Czynność powtórzyć z pozostałymi składnikami.

4

Piekarnik nastawić na temp 180C, przygotować tortownicę wykładając ja papierem.

5

Ciasto wylać do formy, na górę wyłożyć maliny. Piec 60 min do momentu suchego patyczka.

Wartości odżywcze

Porcji 0