Opcje drukowania:

Ciasto jogurtowe z owocami

Ilość porcji1 porcja

 340 g mąki
 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 2 całe, duże jajka
 100 g cukru
 ½ szklanka szklanki oleju
 300 g jogurtu - użyłam 2 jogurtów brzoskwiniowych firmy Bakoma
1

Przesiewamy mąkę z proszkiem. - ważne aby przesiać mąkę - a nie wsypać i wymieszać

2

Dodajemy do maki cukier - mieszamy delikatnie

3

Następnie całą resztę składników, mieszamy do połączenia tak aby ciasto było gładkie.
(Ważne jest aby nie mieszać za długo, tylko do idealnego do uzyskania gładkiej masy)

4

Przekładamy do formy (natłuszczonej i wysypanej bułką tartą), - ja piekłam w tortownicy 25cm, układamy dowolne owoce (u mnie brzoskwinie z puszki, odsączone i pokrojone w ćwiartki)
i do pieca na ok. 50 minut (170-180 stopni). - pieczemy do tzw suchego patyczka

5

Kiedy ciasto ostygnie posypuje cukrem pudrem z cynamonem