Do dużego naczynia wlać mleko i dodać drożdże.
Dodać mąkę, cukier i wymieszać. Przykryć i zostawić do podwojenia objętości.
Po tym czasie dodać pozostałe składniki i wyrobić. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne.
Przykryć i zostawić do wyrośnięcia na około godzinę czasu, aż podwoi objętość.
Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem, zalać gorącym i roztopionym masłem. Dobrze połączyć i zrobić kruszonkę.
Dużą blachę o wymiarach 40 x 30 cm** wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią wyrośnięte ciasto.
Ułożyć na cieście owoce, posypać kruszonką i odstawić jeszcze do wyrośnięcia na pół godziny.
Piec w temperaturze 180°C przez około 45 minut, aż kruszonka lekko się zarumieni, do tzw. suchego patyczka.