Opcje drukowania:

Ciastko Adama

Ilość porcji6 porcji

Składniki na 6 ciastek:
 1 opakowanie ciasta francuskiego
 3 duże śliwki
 1 opakowanie marcepanu
 3 łyżki cukru brązowego
 1 szczypta cynamonu
 1 świeży tymianek
1

Piekarnik nastawić na temperaturę 220 C z funkcją grzania góra-dół lub 200 C - termoobieg i przygotować blachę wykładając ja papierem do pieczenia.

2

Ciasto podzielić na 6 prostokątów, każdy pok zawinąć po 1 cm do środka  lekko dociskając.

3

Na środek ciastek wyłożyć pokrojony cienko marcepan i  pokrojone w plasterki śliwki.

4

Posypać ciastka cukrem, wymieszanym z cynamonem.

5

Piec 10 min, aż ciastka  nabiorą złotego koloru.

6

Przed podaniem posypać listkami  świeżego tymianku.

Wartości odżywcze

Porcji 6